Ingredienser: (ca 50st bites 3x4cm)
300 g Hasselnötter (EKO)
1-2 msk Kokosolja (EKO)
Såhär gör du:
- Hacka dadlarna i mindre bitar (1 dadel blir 3-4 bitar) och lägg i en skål med hett vatten som precis täcker dadlarna.
- Rosta hasselnötter i ugn på 180 grader i 15-20 min
- Låt svalna 10-20 min i formen
- Lägg hasselnötterna i en mixer/matberedare och kör i 1-2 min tills nötterna är krossade.
- Häll i 1-3 msk av dadelvattnet (börja med 1 msk och ta i mer vid behov), dadlarna kokospalmsocker, kokosolja och kakao. Kör mixern ytterligare några minuter.
Massan kommer vara ganska seg och kan fastna något i mixern, det ska vara så!
Massan kommer vara ganska seg och kan fastna något i mixern, det ska vara så!
- När allting är blandat hälls massan ut i en form med bakplåtspapper, strössla över och platta till kakaonibs jämt över verket.
- Stoppa i frysen.
- Efter några timmar, eller dagen efter - ta ut blocket och skär rutor med en kniv.
- Förvaras i frysen och tas ut när sugen slår till.
Ät hur många du vill utan kemisk attack i kroppen, utan blodsockerrush - bara fullt med bra näring och vitaminer!