GI-NUTELLA BITES (VEGAN)

Ingredienser: (ca 50st bites 3x4cm)
300 g Hasselnötter (EKO)
100 g Dadlar torkade (EKO)
2 msk Kokospalmsocker (EKO)
2 msk Kakao (EKO)
2 msk Kakaonibs (EKO)
1-2 msk Kokosolja (EKO)
 
Såhär gör du:
- Hacka dadlarna i mindre bitar (1 dadel blir 3-4 bitar) och lägg i en skål med hett vatten som precis täcker dadlarna.
 - Rosta hasselnötter i ugn på 180 grader i 15-20 min
 - Låt svalna 10-20 min i formen
- Lägg hasselnötterna i en mixer/matberedare och kör i 1-2 min tills nötterna är krossade.
- Häll i 1-3 msk av dadelvattnet (börja med 1 msk och ta i mer vid behov), dadlarna kokospalmsocker, kokosolja och kakao. Kör mixern ytterligare några minuter.
Massan kommer vara ganska seg och kan fastna något i mixern, det ska vara så!
- När allting är blandat hälls massan ut i en form med bakplåtspapper, strössla över och platta till kakaonibs jämt över verket.
- Stoppa i frysen.
- Efter några timmar, eller dagen efter - ta ut blocket och skär rutor med en kniv.
 - Förvaras i frysen och tas ut när sugen slår till.

Ät hur många du vill utan kemisk attack i kroppen, utan blodsockerrush - bara fullt med bra näring och vitaminer!


Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.