FRÖKNÄCKE (EKO, GLUTENFRITT)


Ingredienser:
1 dl Hampafrön Skalade (EKO)
2 dl Pumpafrön (EKO)
1 dl Sesamfrön (EKO)
½ dl Chiafrön (EKO)
1,5 dl Mandelmjöl (EKO)
2 msk Olivolja (EKO)
2 tsk Fiberhusk (EKO)
2 tsk Havssalt
¾ msk Chiliflakes (EKO)
2 dl Kokande vatten

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, ställ åt sidan och låt svälla i 10 min
Häll ut fröblandningen på en plåt och tryck ut med lätt vattenfuktade händer
Grädda fröknäcket i mitten av ugnen i ca 50 min
Slå sedan av ugnen och låt fröknäcket stå kvar i ugnen i ytterligare 15 min
Skär gärna i bitar medan det är varmt för att lättast få fina bitar

Serveringstips:
Ät som frukost, mellanmål eller snacks med förslagsvis keso och färska grönsaker på!

Bild & recept från @tbakingfoodie

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.