SOMMARTÅRTA (RAW, EKO)


INGREDIENSER

BOTTEN:
3 dl Pekannötter (EKO)
2 dl glutenfria Havregryn (EKO)
14 st blötlagda Dadlar (EKO)
2 msk Kokoslja, smält
2 msk Jordgubbspulver (EKO)
2 krm Vaniljpulver (EKO)

MITTEN:
1 1/2 dl Cashewssmör (EKO)
1 1/2 dl Kokosgrädde
1 1/2 dl Kokosolja, smält
2-4 msk Agavesirap
1 msk Jordgubbspulver (EKO)
1 tsk Rödbetspulver (EKO)

TOPPEN:
100 g Mörk choklad (EKO)
Flingsalt - Jordgubbar - Pekannötter

SÅ HÄR GÖR DU:
Mixa pekannötter och havregryn till ett smul. Tillsätt resterande ingredienser till
botten. Mixa ihop till en deg. Smaka av! Tryck ut i en springform.

Häll alla ingredienser till mitten i en mixer. Mixa slätt. Smaka av! Häll över botten.

Ställ in i frysen minst 1 timme.

Smält chokladen. Ta ut tårtan. Lossa kanterna. Häll över chokladen. Strössla över flingsalt.

Skär upp jordgubbar. Lägg över chokladen. Hacka pekannötter. Strössla över. NJUT!

 

Bild & recept från Yogaköket.se

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.