SÖTPOTATISPASTA MED BLODAPELSIN, CASHEW & HAMPAPARMESAN (EKO, VEGAN)

RECEPT – 4 portioner // 90 minuter
INGREDIENSER:
2 dl Cashewnötter EKO
600 g Sötpotatis EKO
2 Gula lökar EKO
3 Vitlöksklyftor EKO
2 msk Olivolja EKO
Flingsalt
1/2 dl Olivolja EKO
2 msk Näringsjäst
1 msk Äppelcidervinäger EKO
1/2 msk Örtsalt EKO
4 portioner Pasta
2-3 dl Pastavatten
 
TOPPING
hampaparmesan - färsk persilja - svartpeppar - blodapelsin
 
HAMPAPARMESAN
1/2 dl Näringsjäst
1/2 dl EKO Hampafrön
2 nypor Flingsalt
 
GÖR SÅ HÄR:
Lägg cashewnötterna i blöt minst 2 timmar.
 
Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatis och gula lökarna i mindre bitar. Be håll skalet på vitlöksklyftorna. Lägg på plåt. Ringla över olivolja. Strössla över flingsalt. In i ugnen 10-20 minuter beroende på hur stora bitar du gjort. Sötpotatisen o löken ska vara mjuk.
 
Gör hampaparmesanen genom att lägga allt i en mixer o mixa ihop.
 
Koka pasta 1 minut mindre än vad förpackningen säger. Sila av cashewnötterna. Häll i en mixer tillsammans med ugnsrostet, olivolja, näringsjäst, äppelcidervinäger och örtsalt. Mixa slätt. Smaka av! S
 
Häll av men spara 3 dl pastavatten. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Späd sötpotatiskrämen med pastavatten till önskad konsistens.
 
Häll sötpotatiskrämen över pastan. Blanda runt. Värm snabbt. Lägg upp. Toppa med hampaparmesan, persilja, nymalen svartpeppar och pressa över lite blodapelsin.

NJUT!

 

Bild & recept från @Yogakoket.se

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.